Waarom vanuit het lichaam?

Ons lichaam kunnen we zien als het dagboek van ons leven. Emoties en overtuigingen laten niet alleen sporen na in ons gemoed maar ook in ons fysieke lichaam. Ze worden door het lichaam ingekapseld om ze draagbaar te maken. Omdat de emotie  'er nu even niet kan zijn' .

Spieren, botten en organen gaan verkrampen en vormen energie-knopen. Er ontstaat een verstoring in de vloeiende energiestroom in ons lichaam.

Op die manier gaan emoties en overtuigingen onbewust ons leven domineren.

 

Er komt vermoeidheid, uitputting en uiteindelijk symptomen van ziekte.

 

Hoofdpijn, oorsuizingen, spierspanningen,  geklemde rugspieren, verteringsproblemen,  darmklachten zijn signalen van ons lichaam dat we op de grenzen van onze krachten aan het leven zijn, of overleven.

 

Door mijn manier van werken maken we contact met die verborgen emoties en overtuigingen in het lichaam. Naarmate ze zich tonen, sporen we het lichaam aan om los te laten. Aan het tempo dat het lichaam zelf aankan.

 

Soms wordt tijdens een sessie in woorden gesproken, maar dat is niet echt nodig. Er ontstaat een conversatie tussen mijn handen en het lichaam waarbij het lichaam laat tonen wat het draagt.